Egészségbiztosítás!

Ne játssz az egészségeddel!

Gépjármű biztosítás

2018. június 28. 15:06 - egeszsegbiztositasok

cikk003.jpg

1672 körül egy kínai jezsuita misszió egyik tagja, Ferdinand Verbiest épített egy különleges szerkezetet, ami 65 cm hosszú volt és egy gőzerővel hajtott közlekedő alkalmatosságként funkcionált. Ez az első feljegyzés amit a régészek a legkorábbi automobilról találtak, a szerkezet azonban sem vezetőt sem utast nem volt még képes szállítani.

A következő évszázadban 1771-ben a francia Nicolas-Joseph Cugnot készített el egy olyan járművet, ami gőz hatására, dugattyúkon keresztül hajtotta meg a szerkezetet és ezen már egy fűtőember is elfért, aki a szerkezeten tudott utazni, abból a célból, hogy a gőzüstöt hevítő tüzet folyamatosan táplálni tudja. A találmányának bemutatásakor azonban a rendkívül nehezen irányítható gőzautó elszabadult és ledöntött egy falat, ami a történelem első közúti baleseteként tartható számon.

A baleset után elfordultak a találmánytól. James Watt megalkotta a nagy teljesítményű gőzgépet és a feltalálók ismét egy olyan közlekedési eszközön kezdtek el gondolkodni, amit egy gőzgép hajt. Richard Trevithick épített egy olyan gőzmobilt, amit sikerrel használtak Londonban személyszállításra, egy háromkerekű és hat személyes omnibuszt.

trevithicks.jpg

Angliában 1830-ban már száz ilyen jármű közlekedett, megnyitották az első gőzbusz-járatot. A következő korszakot a svájci Isaac de Rivaz találmánya jelentette. Az általa készített jármű 1 métert haladt előre, jelentősége abban állt, hogy a szerkezetet egy olyan motor hozta működésbe, amit a mai autómotor elődjének lehet tekinteni. Az ő találmányán dolgozott tovább a belga származású Jean Josep Lenoir, aki 1860-ban az éghető gázzal működő motort találta fel, majd a kölni kereskedő Nikolaus August Otto jelentkezett a belső égésű motorral, amivel a közúti közlekedés egy új történelmi korszakba lépett.

cikk003-02.jpg

A gépjármű biztosítás értékét igazán csak az tudja megmondani, aki átélt már autóbalesetet vagy aki a parkolóban hagyott autóját összetörve találta meg. Sokan gondolják úgy, hogy a gépjármű biztosítás drága, ezért a Generali úgy állította össze a casco csomagjait, hogy az ügyfelei igényei szerint választhatnak azok közül, amire igazán szükségük van. A védelem például történhet viharkárokra vagy lopásra vagy törésre, de számos olyan lehetőség van ami akkor is elősegíti az ügyfelek nyugalmát, ha véletlenül rossz üzemanyagot tankoltak vagy ha balesetben megsérülnek a csomagjaik vagy ha az autóból kilopják az autóhifit.

 

A Generali ügyfelei kilencféle kiegészítő biztosítás közül választhatnak,

de a baleseti assistance szolgáltatást is kérhetik

vagy műszaki segítségnyújtás szolgáltatást is.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegbiztositasok.blog.hu/api/trackback/id/tr3014079955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása