Egészségbiztosítás!

Ne játssz az egészségeddel!

Jogvédelem és felelősségbiztosítás

2018. június 28. 15:11 - egeszsegbiztositasok

cikk005.jpg

Az Egyiptomi Birodalomban időszámításunk előtt háromezer körül jelentek meg az első olyan elvek, amelyek még napjaink jogrendszerében is megtalálhatóak. Az ókorban ezek az elvek még összekeveredtek a vallási elemekkel és tradíciókkal, Maat istennő volt a jog őre, az ókori egyiptomi jog az ő tézisein alapult. Időszámításunk előtt 1760 körül Hammurapi a babilóniai jog alaptéziseit egy kőtáblába vésette és a piactérre állította ki, amit Hammurapi törvényoszlopának nevezünk. Az ókori zsidó állam jogrendszere az Ótestamentumra és a Tórára épült, amit magatartás-szabályozó gyűjteményként értelmezhetünk elsősorban. Az ókori Görög városállamokban a filozófia mezején jelent meg a jog. Az ókor legfejlettebb jogrendszerét a rómaiak dolgozták ki. Rómában önálló jogtudomány, jogi iskolák jelentek meg, a római jog napjaink jogrendszerében is meghatározó. A modern jognak a római jog az alapja.

cikk005-02.jpg

Mindennapi életünk során számos alkalommal kerülhetünk konfliktus helyzetbe. Az ami a mi számunkra teljesen egyértelmű mások számára lehetséges, hogy teljes mértékben elfogadhatatlan. Ha úgy érezzük, hogy valamiben nekünk van igazunk és jogos a követelésünk, megillet minket a legjobb jogi védelem.

 

Ahhoz, hogy igazságunknak érvényt tudjunk szerezni, meg kell fizetnünk egy olyan ügyvédet, jogi szakembert, aki ismeri és tudja azt, hogy az igazunknak, hogyan lehet jogi úton érvényt szerezni. A legjobb jogi védelmet azonban nem biztos, hogy mindannyian meg tudjuk fizetni. Elképzelhető, hogy az ügyvédi díjak, a pereskedés hosszú ideje és egyéb körülmények eltántorítanak minket attól, hogy igazságunknak érvényt szerezzünk.

 

A jogvédelmi biztosítás ebben a problémában lehet a segítségünkre. Ha jogi problémánk adódik ingatlan adásvételi, kártérítési, öröklési, szabálysértési kérdésekben nagyon hasznos tud lenni, ha már a zsebünkben van, rendelkezünk a Generali jogvédelmi szolgáltatásával.

 

A családi jogvédelmi biztosítás segítséget nyújt az alábbi területeken:

  • Kártérítési jogvédelem

  • Szerződéses jogvédelem

  • Termékfelelősségi jogvédelem

  • Ingatlan jogvédelem

  • Személyiségi jogvédelem

  • Munkajogi jogvédelem

  • Szociális és társadalombiztosítási jogvédelem

  • Öröklési jogvédelem

  • Büntetőjogi és szabálysértési jogvédelem

  • Gépjármű jogvédelem

  • Általános jogi tanácsadás jogvédelme

 

A családi felelősségbiztosítás mentesít minket olyan személyi sérülésből és anyagi károk megtérítése alól, amiért törvény szerint felelősek lennénk, például, ha nem volt időnk lesöpörni a havat a járdáról és valaki megsérült. Ebbe bele tartozik, a károsult vagyoni és nem vagyoni kára, amelyért mi kártérítési felelősséggel tartozunk, a felelősségi kár járulékai, beleértve a késedelmi kamatokat, a perköltségeket, a jogvédelmi költségeket, a velünk szemben támasztott társadalombiztosítási megtérítési igény és a részünkről felmerült kárenyhítési költség.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegbiztositasok.blog.hu/api/trackback/id/tr3114079965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása