Egészségbiztosítás!

Ne játssz az egészségeddel!

Hogyan tudod rövidíteni a várakozási időt? Magánorvos elérhető áron?

2018. június 26. 17:16 - egeszsegbiztositasok

egeszsegpenztar001-1.jpg

Magyarországon jelentős az orvoshiány, több száz háziorvosi praxis betöltetlen. Nagyon sok orvos a nyugdíjkorhatár előtt áll és nincsen megfelelő utánpótlás. Nem csak a háziorvosi praxisoknál élő ez a probléma, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont adatai szerint 12 kórházban nagy problémát jelent az orvoshiány. Az internetes hírportálokon számtalan olyan hírt lehet olvasni, hogy orvoshiány miatt bezárják az intézményeket.

A HVG-n olvashatjuk, hogy évente 6700 olyan haláleset fordul elő, amiért a nem megfelelő ellátás tehető felelőssé. Olyan híreket is lehet olvasni, hogy a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán extrém hosszú a várakozási idő. A várakozási időn túl a várólisták hosszúságáról szóló hírek is ellepik az internetet, van olyan szakorvosi ellátás, amire hét hónapot kell várakozni. A Facebookon külön oldal jött létre, amelyen a résztvevők feltöltik egy kórházi ellátás során számukra biztosított ételeket, a Kórházi koszt nevű Facebook oldalon megdöbbentő képeket láthatunk.

 

Egy felmérés szerint sokan vannak, akik nem játszanak az egészségükkel, sutba dobják azt az érvet, hogy évekig járulékfizetők voltak és járna nekik a megfelelő színvonalú ellátás, azért hogy elkerüljék a hosszú várakozást és kulturált környezetben lássák el őket, inkább a zsebükbe nyúlnak és fizetnek azért, hogy magánorvos lássa el őket. Magánszolgáltatóhoz leginkább a 45-50 év alatti korosztály jár, egy felmérés szerint, azok közül akik fizettek azért, hogy magánorvos lássa el őket úgy gondolják, hogy megérte kiadni a pénzt. A legtöbben a fogászati ellátást jelölik meg, azon területek közül, ahol inkább magánorvoshoz fordultak, második helyen a nőgyógyászat áll, de nagyon sokan mennek magánorvoshoz más területeken is, leginkább akkor, amikor egy komolyabb betegség esetén nagyon sokat kell várni.

egeszsegpenztar001-2.jpg

A fenti problémára jelent egy másik megoldási lehetőséget az egészségbiztosítás. A Generali egészségbiztosítás teljes körű járóbeteg és fekvőbeteg ellátást nyújtó szolgáltatás.

Ha rendelkezünk Generali Private Care szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítással, a várakozási idő az orvosi rendelőben 5-10 percre rövidül. Korlátlanul magán orvosi egészségügyi ellátás áll rendelkezésünkre, mivel a legtöbb magánorvosi ellátónál igénybe vehető és 1-2 napon belül időpontot kapunk, ezzel kikerültük a várólista problémakörét. Nincsen hálapénz fizetés és éjjel-nappal hívhatjuk a Generali MEDI 24 egészségvonalat, ahol tanácsot kérhetünk, időpontot egyeztethetünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegbiztositasok.blog.hu/api/trackback/id/tr1114075399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása